Smakportion!

Eftersom Molly är 4 månader... ok snart 4 månader, så kunde vi inte låta bli att låta henne smaka lite... Först potatis med bröstmjölk. Gick sådär. I går och idag har hon fått ett par skedar majspuré och det gick mycket bättre! Tog ju ingen bild på det kladdiga ansiktet dock...


Mors dag!

I går blev det en liten roadtrip. Eric hade bestämt utflyktsmål, det blev Grönsöö slott som ligger vid mälaren utanför Enköping. Jättemysigt men blåsigt... Senare på kväller blev det hamburgefest med hemmagjorda hamburgare, smarrigt! Alltså, hamburgare x 2 på mors dag! :)



På vägen dit blev det lite lunch på Max!




Balans balans!

I morse var det dags för babysim igen. Molly var helt slut innan vi skulle bada så jag hade inga större förhoppningar... (Det gick bra!) Innan vi hoppade ner i bassängen var det genomgång av alla nya övningar. Idag skulle Molly bla stå i min hand, det gick väl sådär. Hon fattade ändå och spände hela kroppen och kämpade för att hålla balansen :) Sedan sitta i mina händer utan stöd för överkroppen, gick jättebra, bara att vara med och styra! Hon fick också hänga i en badring och det var väldigt skojsigt! Förutom alla balansövningar så hällde vi vatten på huvudet och sjöng och mös i vattnet! En sak är säker, Molly klarar mer än vad mamma tror... Nästa gång är sista gången men vi längtar redan till fortsättningskursen!


Ojoj heelt slut! Det är något varje dag! I...

img_9818 (MMS)

Ojoj heelt slut! Det är något varje dag! Idag har vi varit hos mormor och morfar nästan hela dagen. Det bjöds på lyxfrukost samtidigt som det löstes melodikryss! Lördagsmorgonmys! Efter det blev det ett ihopslaget 18- och 20-årskalas i Heby med massor med god mat! Och så här trötta blev vi efter det... Kvällen avslutades sedan med hämtpizza ihop med farbror Carl och bästa Ia! :o)


Molly kör med bitring och snuttetrasa, vem...

img_1302 (MMS)

Molly kör med bitring och snuttetrasa, vem behöver napp?? Det är överskattat!


Helt otroligt!

Förresten, sitter här vid datorn och hamnade i mappen med bilder. Det går inte att greppa hur fort tiden faktiskt har gått! Jag minns inte det första känslorna när vi nyss kommit hemm från bb, känslan av att hålla i Molly när hon inte ens vägde 3 kg, hittade en bb-bild!! Jisses, hon har faktiskt legat i magen.... Om en vecka blir hon 4 månader! Hon rullar nästan runt från mage till rygg, greppar efter saker och jollrar och skrattar :)


Det här med ledighet

Hm, sitter och planerar föräldrapenning på försäkringskassans hemsida. Lite klurigt med dagar hit och dit... Samtidigt som jag vill vara hemma så länge det bara går, så vill jag att Eric också ska vara hemma lite... Han vet inte än hur länge han vill vara hemma, beror på om han ska plugga... Jaja!
Planen är att Molly ska in på dagis till nästa höst i alla fall... Jag gråter ju inte om Eric inte kommer vara hemma så mycket, jag är det gärna!


Mat!

Molly blir fyra månader om en vecka och vi tjuvstartade lite idag med en smakportion... Hur det gick? Joråsåatt visst är det godare att amma verkade Molly tycka! På menyn var det kokt potatis utblandad med bröstmjölk :) Vi provade endast ca tre teskedar men jag är osäker på om hon ens svalde en!

Igår hade vi premiär på öppna förskolan. Vi åkte in till Västerås och träffade bla Hannah och lille Vidar! Det var riktigt roligt och mysigt! Vi fikade, sjöng och gjorde gipsavtryck av händer och fötter :) Ser fram emot nästa gång!

Kelig lilltös. Idag har hon rullat från ma...

img_1627 (MMS)

Kelig lilltös. Idag har hon rullat från mage till rygg till sida :) Jag missade tyvär detta, la ner henne på mage men så låg hon inte när jag kom tillbaka! :)


Jobba? Tsss!

Jag funderar i mitt stilla sinne hur sjutton det är möjligt att arbeta när man har barn?? Jag hinner ju knappt med vardagen som det är nu! Det är någonting varje dag känns det som, trevliga saker iofs :) Igår tror jag att det var lördag, dagarna bara kommer och går, det enda som skiljer dom åt är öppettiderna i affärerna samt att det inte kommer någon post på helgerna. (Som för övrigt har blivi en höjdpunkt på dagen!)

Vi hade en återsimstid på babysimmet igår kl 10.30. Två timmar innan kom jag på att kanske Anne ville följa med. Hon nappade på förslaget och slängde sig i bilen och kom till Sala för en hel halvtimme i den varma bassängen! Längre än så orkar dom små inte bada! Molly slocknade direkt efteråt och sov minst två timmar :) Under den tiden hann jag och Anne ta en trevlig stund på stan, åt lunch och myste! Sen hade nästan hela den dagen gått...



Idag var det så babysim igen, kl 9.00... Supertrött pallrade jag mig iväg. Det första man möts av var:
-Jasså, det är tv-kändisarna! Justja, hade nästan glömt bort En unge i minuten... Gick för övrigt i repris idag :)

Sedan hem och packa om väskor, koka kaffe och fixa... Iväg till Djäkneberget i Västerås. Pick nick med TV-mammorna och deras familjer! Urmysigt!

Vidare till Mollys morfar som fyller år idag. Grattis! Det bjöds på god smörgåstårta och jordgubbstårta. Doggybag var givet.

Nu är vi äntligen hemma, behöver jag säga att Molly somnade bums? Imorgon ska vi ha en hemmadag, inte göra något annat än att mysa!

Omöjligt!

Det är helt enkelt omöjligt att vara på dåligt humör när lilltös skrattar! Gonatt ska krypa ner bredvid henne nu!


Lycka!

Lycka.
Att vakna 05:30 och inse att man har fått sova 7 timmar utan att vakna, lycka. Att sedan se hela sin lilla familj ligga sovandes i sängen (Sambo, två hundar och så lilla Molly i mitten) gör mig varm i hela kroppen. Alla snusandes i olika takt :). Utsövd och pigg smyger jag ner, kokar kaffe och äter lite frukost framför datorn med skinande sol utanför fönstret... Jag älskar tillvaron just nu!

Efter en stund kommer Eric ner, plirandes med ögonen, lite ljust för en nyvaken.... Han har ställt klockan för att åka till Västerås. Ska hämta den lagade mobiltelefonen för att sedan hinna hem och klippa gräset... Klockan inte ens sju... Knäppis. När han får sova för en gångs skull! Jaja, alla är vi olika! Älskar honom ändå!

Nu skulle lycka vara att få amma, jag sprängs... Vakna unge!

Vårrus och nya hobbies!

Igår träffade jag mina kära kollegor på vårruset, Molly var såklart med eftersom hon fortfarande är låst till mig! (Vägrar flaskan) Det gick jättebra, hon sov nästan hela varvet runt och prostesterade endast lite innan målgång samt efteråt.

Jag måste säga att jag kände mig uttittad! Några vände sig om och pekade åt sina barn. Trodde faktiskt inte att man skulle bli igenkänd så lätt... men tydligen! Lite kul, känner mig stolt! Tack alla för den positiva responsen som vi har fått!

Idag har vi varit hemma och njutit av det fina vädret, har tvättat i den nya tvättmaskinen, riktigt kul! (Jo jag vet att jag är knäpp) Eric hämtade också hem vår nya gräsklippare tidigare idag så nu är det även kul att klippa gräset! Våra nya hobbies, tvättning och gräsklippning... Vi har aldrig påstått att vi är speciellt normala heller! :)

Tack Anne för alla fina bilder från dopet, hittade en bild på fadder nr 2 också men han var tydligen inte lätt att få med på bild! Gömde sig rätt bra!





En ryggsäck på ryggen och en Molly på magen!

img_6446 (MMS)

En ryggsäck på ryggen och en Molly på magen!


Jobbigt att vara på tvättmaskinsjakt! Sitt...

img_2567 (MMS)

Jobbigt att vara på tvättmaskinsjakt! Sitter bra i bärselen!


Inte varje dag man är på tv4s startsida! :...

img_8441 (MMS)

Inte varje dag man är på tv4s startsida! :) Nu är det äntligen gjort och mina tårar rann... Molly sov i mitt knä under hela programmet. Eric jobbar så jag fick titta ensam. Åå vad jag älskar dig!


Nedräkning

Hm, jag har nog inte riktigt förstått innebörden av att vara med i tv och föda barn, hur många som faktiskt kommer sitta och titta på kvällens program! Jag är sjuukt nervös :) Det är ju till och med många som redan har sett en liten snutt inför kvällens program, som känner igen Eric och mig! Det står om oss på tv4:s hemsida, det står om det i tv-tablån... Lite konstig känsla faktiskt. Jag kan skriva autografer till dom som vill sen ;)

kl 21.00 är det så dags, få se om jag klarar av att sitta ner...

Dagen D = Dop

Nu har jag äntligen kunnat varva ner, tagit mig lite tid att starta datorn! Vi har haft några hektiska dager med bakning och matlagning och planering inför Mollys dop. Hon fick verkligen en perfekt dag, med full uppmärksamhet från släkt och vänner! Ett stort tack till mormor, farmor, fastrar, farfar, morfar, ja ALLA som hjälpte till och duka fram och duka av och diska... utan er så hade denna dagen inte gått i lås helt enkelt! Får inte heller glömma Anne som såg till att denna dag förevigades på bild, tack föär hjälpen! Kram till alla :o)





Dopklänningen var rätt så god att äta på!


Molly sa inte ett pip under hela tiden, inte ens när hon fick vatten på huvudet!





Okidoki, upp och hoppa! Jag är nog så tröt...

Okidoki, upp och hoppa! Jag är nog så trött som man kan vara känns det som... Molly tyckte inte det skulle sovas så mycket! Nu ska det sist inför dopet fixas, tur att det är sÃ¥ bra väder... Blä! 


Full fart.... igen!

Igår var det storhandling inför dopet på söndag, missade dock hälften.
Ny handling idag. Även handlat present till Mollys kusin Sebastian som fyller 6 år på söndag, stora killen! Shoppat lite kläder till mig också... Därimellan, ammat och ammat lite överallt!

Nu hemma igen, handlat lite till, har fått ihop två morotskakor, den första är i ugnen. Hämtat nyckeln till församlingsgården. Känner en viss stress, hur hinna med allt? Allt är liksom lite krångligare med en lilltös som inte förstår att mamma behöver lite tid! Allt dessutom för hennes skull, men det är det värt!

Hockeysemifinal tittas det medans kakor gräddas :)

Ensam!

Jaha, så somnade Molly och Eric jobbar natt Ensam vid tv:n! :) Slösurfar på datorn och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska titta på på tv... Hockey? En film?

Såg förresten att tv 4 skrivit en kort information om nästa program av "En unge i minuten" Det brukar komma upp en bild också så vi får se om vi hamnar på hemsidan också! :)

Nybadad bebis!

img_5209 (MMS)

Nybadad bebis!


Erics smeknamn på Molly... Vilket jag ogil...

img_1012 (MMS)

Erics smeknamn på Molly... Vilket jag ogillar! Hittade det i boken som Molly fick på BVC som plåster på såren efter sin vaccination :)


Föräldrargruppsdags!

Igår var vi hemma hela dagen och det bakades och planerades inför helgens dop.

Idag hade vi första träffen med föräldrargruppen; jätteroligt att träffa fler med småttingar! Nu var vi ju endast tre st men det blir nog fler nästa gång.

Sedan lunch på Måns Ols med Eric och hans kollega Erica. Jättemysigt! Molly helnöjd hela tiden :)

Vidare till Granngården där ny gräsklippare beställdes... Måste ju liksom ha en som fungerar... tråkig men nödvändig utgift! Jaja...

Det lönar sig förresten att vara med på tv och föda barn, får en årsförbrukning av blöjor samt en barnvagn! Dom ringde idag och den levereras på onsdag nästa vecka! Kul!

Nu ska det promeneras ute i solen! Dock skönt att sitta inne med ac också men hundarna måste ju ut :)


Hektiskt!

Trodde någonstans i min enfald att man skulle åka mindre bil som mammaledig... Icke! Inte när det blir som igår i alla fall. 10:00 skulle vi vara på BVC i Sala för mätning och vägning samt vaccination... Fy usch och blä,
mamma grinade lika mycket som Molly :/ Jaja det var ju för hennes eget bästa som dom sa på BVC! Dom sa också till mig att det var heelt ok att gråta en skvätt! Vad snällt!

Efter det åkte vi hem till två superglada dogs, packade in allt och alla i bilen och for till Västerås. En dejt med Mollys moster och kusiner på björnön hade bestämts i all hast! Det solades och mystes och fikades och.... BADADES! Sebbe och Amanda hade jättekul i vattnet och det blev några ofrivilliga dopp när dom ramlade! Hehe! Molly sov och sov, inte konstigt efter dom sprutorna...

Sedan hem, rasta hundar, iväg till Sala. Det skulle broderas på dopklänningen.Jag var den första som döptes i den och nu är det Mollys tur! Tack snälla Lucia för hjälp med broderiet!

Så om man räknar antal körda mil igår så blev det ca 20 mil...Men det är ju nästan gratis...



Förresten, igår syndes jag i tv när jag födde barn! Hehe, bara em vecka kvar nu... *Nervös*


Ryggläge, magläge, mysläge

Nyss hemkomna från baysimmet = trött bebis! Idag var det tredje doppet efter ett uppehåll på tre veckor. Först var det annandag påsk och sedan första maj men idag var det dags för plurret! Molly hade blivit lite stadigare med huvudet också så idag gick det riktigt bra! Babysim var ju ycket mer avancerat än vad jag trodde, det är ju inte bara att mysa i vattnet, nej tok. Det ska tränas på magläge, simläge, ryggläge och allt vad det heter...

Men det är kul!

Efter 30 minuter i vattnet så är Molly väääldigt trött av alla intryck :)

Ser fram emot nästa aktivitet i eftermiddag, klädparty hos Smilla! Det är ju så skoj att handla små barnkläder, handlar ju hellre till Molly än till miug själv!
Nu ombyte till shorts och en härlig promenad i solen.

Tjing!

Tack farmor!

Denna fina tröja önskade vi oss så farmor stickade en! Jättefin!



Bakning!

Idag fick jag för mig att baka så då gjorde jag det :) Gäller att välja något som går snabbt att sno ihop eftersom Molly bestämmer hur länge man får hålla på! Det blev matbröd i formar.

Citat

Molly har precis somnat och klockan är 21.23. Nice! Känns lite rogivande och mysigt att sätta sig i lugn och ro framför datorn. Eric och Håkan kollar film där nere så här sitter man helt själv och myser! :)

Kom nyss och tänka på några citat som jag gillar:

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."
(Astrid Lindgren i ett inlägg i en debatt om barns rättigheter)

"Ingen människa kan äga en annan, inte ens sitt eget barn. Men det är klart, det vet inte det lilla barnet ännu. För det lever i lycklig förvissning om att det äger sina föräldrar helt och hållet."
(Ur ”Till en liten baby” av Pam Brown)

"Jäkta aldrig en bebis. Varje bit av livets väg är unik. Just denna dag kommer aldrig tillbaka."
(Ur ”Till en liten baby” av Pam Brown)

Molly somnade till mina taffliga vaggvisor, gick igenom dom jag kunde vilket inte är så många... barn gillar upprepningar sägs det. Tur att hon inte är så noga med hur det låter! Hon tittade in i mina ögon enda tills hon inte kunde hålla sin små blå öppna längre, älskade söta bebis...


Godkänt och klart!

Idag har jag och Molly varit på Ikea i få se... 4,5 timmar! :) Vi hade bestämt träff med "tv-mammorna" ( Istället för latte-morsorna) kl 10 för en frukost. Ikea är heelt perfekt att fika på med barnvagnar nu, luftigt och rymligt.

Vi hade så mycket att tjattra om så vi tog lunchen där också! Frukost+lunch=54 kronor

Gillas!

När vi kom hem så kunde jag inte få på datorn snabbt nog, hade fått det slutgiltiga klippet som kommer sändas i "En unge i minuten". Nu är det godkänt och klart!! Ingen återvändo :)

Idag har vi gjort framsteg med nappflaskan, Molly åt hela 100 ml utan att kvälja! Snart kan jag vara fri lite längre!
Den 19/5 tänker jag ju åka till Ullared så då MÅSTE hon ta flaskan :) Vad är viktigare än Ullared?? ;)


Hittade en mysig app! :)

img_3225 (MMS)

Hittade en mysig app! :)


Vår lilla Boss mår Inge bra... Blir nog ti...

img_6929 (MMS)

Vår lilla Boss mår Inge bra... Blir nog till att ringa veterinären idag :( Han bara skakar och verkar ha besvär med dom nedre regionerna... Plutten... Avskyr att se dom små älsklingarna må dåligt!


Från Kiss-baby till supergirl! Nu är vi pr...

img_7267 (MMS)

Från Kiss-baby till supergirl! Nu är vi precis nybadade. Nu i eftermiddag har jag och Molly storhandlat, gick jättebra, inte ett pip på hela tiden! Nu har vi också testat en sådan där kundvagn med babystol på, helt perfekt ju! :)


Kiss-baby! Riktig hårdrockare :) nu har ho...

img_9982 (MMS)

Kiss-baby! Riktig hårdrockare :) nu har hon vuxit i den!


Pirrit!

Tänk så härligt ett litet barnskratt kan vara! Det finns nog inget som kan få upp humöret bättre än det! Låter så gott! Eftersom jag inte är någon hacker så lyckades jag inte ladda upp något videoklipp så ni kan få lyssna!

Någon som vet hur man gör och om det ens går??

Igår satt jag klistrad framför "En unge i munuten" då båda tjejerna som var med ingår i det fikamarathon som vi tv-mammor har börjat med! Det är så kul och man behöver verkligen lite pepp för att våga vara med känner jag
Nu är det bara två veckor kvar som okänd *s* sedan är Molly kändisbebis och jag har fött barn inför svenska folket! Jisses....

Igår gjorde vi absolut inget, var bara hemma och mys-pyste. Love it!

Idag? Nä, vi myspyser nog lite till!

RSS 2.0